DIY
objavljeno:
2. June 2021.
Opis (tag)
Autor
Voštanim bojicama daju novi život i doniraju ih dječjim bolnicama

Svjestan toga da se bojice ne recikliraju, Bryan je pokrenuo inicijativu prikupljanja bojica. Iste je topio u vlastitoj kuhinji i davao im novi “život”, a samo u prvoj godini napravljeno je 40.000 novih voštanih bojica.

“Dajemo djeci u bolnicama besplatne bojice – i moć za suočavanje s njihovim izazovima slobodom bavljenja umjetnošću” – stoji na stranici neprofitne organizacije The Crayon Initiative. Priča ove neprofitne organizacije vrti se oko voštanih bojica, i to onih (voštanih) bojica koje bi završile na odlagalištu. 

Moć inicijative

Voditelj ove inicijative Bryan Ware s obitelji je proslavljao svoj 40. rođendan, a njegova djeca su u restoranu vrijeme kratila bojanjem. Te iste večeri saznao je kako te bojice s kojima se njegova djeca igraju, kasnije završavaju na otpadu, praveći voštanu masu koja se ne razgrađuje.

“Zašto se bojice ne mogu prenamijeniti kako bi širile radost u svijetu?”, bilo je pitanje koje si je postavio nakon suočavanja s tim saznanjem. 

Svjestan toga da se bojice ne recikliraju, Bryan je pokrenuo inicijativu prikupljanja bojica. Iste je topio u vlastitoj kuhinji i davao im novi “život”, a samo u prvoj godini napravljeno je 40.000 novih voštanih bojica. Iako je prvotna zamisao bila opskrbljivati škole, priča je krenula u drugom smjeru, a danas ova organizacija donira bojice za 250 dječjih bolnica u Americi.

560.000 paketa

Priča je tako poprimila neki novi predznak i još jednom pokazala potencijal onoga što smatramo otpadom, čak toliko velik da to ne možemo ni pojmiti. Danas je kroz neprofitnu organizaciju donirano čak 560.000 paketa voštanih bojica. Bez ove inicijative to bi bila 42 milijuna rabljenih bojica na otpadu, a ovako se broje samo osmjesi na licima mališana i njihovih obitelji.

“Čujemo priče kako se djeca tijekom boravka u bolnici ne odvajaju od svojih bojica, a nose ih i kući jer su ona jedini lijep podsjetnik na bolnicu. Također, dobivam i poruke roditelja koji su nažalost izgubili dijete i koji mi se zahvaljuju jer su zbog naših bojica zadnji put vidjeli osmijeh na licu svoga djeteta”, rekao je za američke medije voditelj neprofitne organizacije The Crayon Initiative Bryan Ware.

Izvor : “Facebook: The Crayon Initiative”