lifestyle
objavljeno:
25. October 2021.
Opis (tag)
Autor
Letovi budućnosti će biti ugljično neutralni

Prvi putnički let British Airwaysa s pogonom na održivo zrakoplovno gorivo napravljeno od recikliranog jestivog ulja poletio je iz Londona u Glasgow 14. rujna 2021., a upravo vođeni tom činjenicom, British Airways nazvao je let ugljično neutralnim.

British Airways upravo je odletio ono što se zove “savršen let” koristeći reciklirano jestivo ulje. Avioprijevoznik je rekao da je let BA1476 od utorka njegov prvi putnički let izravno pokrenut održivim zrakoplovnim gorivom miješanim s tradicionalnim mlaznim gorivom. To održivo zrakoplovno gorivo napravljeno je od recikliranog ulja.

Demonstracija napretka

Prvi putnički let british Airwaysa s pogonom na održivo zrakoplovno gorivo napravljeno od recikliranog jestivog ulja poletio je iz Londona u Glasgow 14. rujna 2021., a upravo vođeni tom činjenicom, British Airways nazvao je let ugljično neutralnim.

“Ovaj je let ponudio praktičnu demonstraciju napretka koji ostvarujemo na našem putu smanjenja ugljika”, rekao je za strane medije predsjednik i izvršni direktor British Airwaysa Sean Doyle.

Nulta emisija

Radeći s njihovim industrijskim partnerima postigli su 62 posto poboljšanja u smanjenju emisija u usporedbi s prije deset godina. 

Prvi putnički let british Airwaysa s pogonom na održivo zrakoplovno gorivo napravljeno od recikliranog jestivog ulja poletio je iz Londona u Glasgow 14. rujna 2021.

Iako se ovaj let smatrao uspješnim, korisnici British Airwaysa to ne bi trebali očekivati ​​na drugim letovima u skorije vrijeme. Ovaj avioprijevoznik nastoji postići neto nulte emisije ugljika do 2050. godine.