lifestyle
objavljeno:
9. September 2021.
Opis (tag)
Autor
Na US Openu nosit će se uniforme od recikliranog materijala

Odluka Ralpha Laurena da stvori uniforme bez djevičanskih vlakana vezana je za njegovo nedavno obećanje da će preurediti svoj lanac opskrbe, dati prioritet recikliranim materijalima i prihvatiti cirkularnost dok ide prema svom cilju od nula emisija stakleničkih plinova.

Sport sa sobom nosi različite benefite, a sve češće se kroz njega zastupaju i ekološke vrijednosti. Nakon što je objavljeno da su Olimpijske igre ove godine u ekološkom i održivom tonu, u istom maniru proći će i US Open. Oni su se fokusirali na neke druge stvari, a ove godine će ljudi i dužnosnici US Opena nositi sportske uniforme izrađene od recikliranih plastičnih boca i limenki za tenis, a koje je za njih izradio Polo Ralph Lauren.

Ova suradnja otpočeta je još 2005., otkada vodeći brend Polo Ralph Lauren dizajnira  službene uniforme za osoblje na terenu na godišnjem teniskom turniru. Za 2021. kolekcija sa sobom nosi snažnu poruku, nastala imajući na umu održivost i zaštitu okoliša kao glavne momente.

Pređa od otpada

Polo je uniforme napravio u partnerstvu s tvrtkom za sportsku opremu Wilson, a ekološki moment krije se u tome što sadrže pređu izrađenu od otpada. Riječ je o recikliranim plastičnim bocama i limenkama prikupljenim s US Opena 2020., a ove godine Ralph Lauren namjerava prikupiti još više i upotrijebiti ga za stvaranje iste visokokvalitetne tkanine za sljedeću godinu.

Modni brendovi sve su osvješteniji kada je riječ o zaštiti okoliša, a tako je i koncept predenja reciklirane plastike u tkaninu, koji je korišten za ovu kolekciju, sve popularniji među modnim markama koje traže nove načine stvaranja odjeće bez oslanjanja na djevičanske materijale. Djevičanski materijali su primjerice poliester i najlon, a problematični su zato što ispuštaju značajne količine stakleničkih plinova u atmosferu tijekom proizvodnje, a loša stvar je i što se uopće ne biorazgrađuju.

Odluka Ralpha Laurena da stvori uniforme bez djevičanskih vlakana vezana je za njegovo nedavno obećanje da će preurediti svoj lanac opskrbe, dati prioritet recikliranim materijalima i prihvatiti cirkularnost dok ide prema svom cilju od nula emisija stakleničkih plinova.

Ambiciozni ciljevi

Kao dio njihove predanosti klimatskim ciljevima navedenim u Pariškom sporazumu,  ambiciozna, kratkoročna akcija za dekarbonizaciju njihova poslovanja i lanca vrijednosti bit će usklađena s dugoročnim ambicijama. Pridružili su se rastućem kretanju s ciljem osiguravanja stabilnije klime za buduće generacije.”
Tako ni nove reciklirane uniforme Ralph Lauren nisu samo za osoblje. Ako ste se oduvijek željeli odijevati kao osoba s loptom, kupci mogu kupiti i putem web stranice robne marke.

SLIKA: Polo Ralph Lauren/Instagram-Canva