lifestyle
objavljeno:
6. December 2021.
Opis (tag)
Autor
Stavi prirodu OFF HOLD

Svaka društveno odgovorna tvrtka trebala bi i poslovati na društveno odgovoran način. Jedna od najprihvatljivijih definicija društveno odgovornog poslovanja je svakako upravljanje svojim poslovnim procesima kako bi se ostvarili pozitivni učinci na društvo.

Preuzimanje odgovornosti organizacije za utjecaj na društvo

Danas svjedočimo da društveno odgovorno poslovanje kao i izvještavanje o društvenom učinku i održivosti polako ali sigurno prihvaćaju sve ozbiljne tvrtke. Takve tvrtke jasno preuzimaju odgovornost svojih aktivnosti i iznad razina propisanih zakonom te smanjuju negativan utjecaj na društvo i okoliš.

Europska komisija kao najveći utjecaj na klimu i uzrokovanje klimatskih promjena navodi:

  • Sagorijevanje fosilnih goriva
  • Sječu šuma
  • Uzgoj stoke

Stavi prirodu OFF HOLD

Svjesni da je priroda predugo bila na „on hold“ i da je akcija svakog pojedinca bila potrebna još jučer, tvrtka Interseroh se odlučila za konkretan korak. Zahvaljujući upravo tvrtci Interseroh kao glavnom sponzoru, organizirali smo akciju sadnje 50 sadnica drveća  – Stavi prirodu OFF HOLD. Drago nam je da su i druge tvrtke prepoznale vrijednost projekta te nam se već ove, 1.godine pridružila i tvrtka Profesio.

Samo jedno drvo u prosjeku godišnje apsorbira oko 25 kg CO2, tako da će sadnja 50 novih sadnica svake godine apsorbirati dodatnih 1,25 tona CO2.

„Cijela Alba Grupa, čije je Interseroh član, u 2020. godini dala je daljnji život 4,8 miliona tona otpadnih  sirovina, time što ih je sakupila i omogućila njihovu  reciklažu. Time je ušteđeno 3,5 milijuna tona stakleničkih plinova CO2.

Mi kao Interseroh dio smo tog pothvata te zajedno sa našim klijentima diljem Hrvatske brinemo za bolje sutra i nama i budućim naraštajima.

Akcijom sadnje drveća želimo biti primjer te biti ona promjena koju i želimo vidjeti, djelima a ne riječima.“, rekao nam je Vanja Horvat, direktor tvtke Interseroh.

Imate dodatnih pitanja?
Naišli ste na nepravilnosti u tekstu?
Javite nam se na
info@oro.hr!

Photo by George Bakos on Unsplash