Statistike i podaci
objavljeno:
22. September 2020.
Opis (tag)
Autor
Najava zatvaranja elektrana na ugljen…

General Electric Company (GE) američka multinacionalna tvrtka najpoznatija po svom radu u industriji energije i obnovljivih izvora energije objavila je jučer na svojim stranicama kako namjerava napustiti tržište elektrana na ugljen i fokusirati se na obnovljive izvore energije i zelenije alternative. Do kompletnog prelaska surađivat će s kupcima na postojećim obvezama.

Navode da će i dalje ulagati u svoja osnovna poduzeća za proizvodnju obnovljive energije i proizvodnju električne energije, radeći na tome da električnu energiju učini pristupačnijom, pouzdanijom, dostupnijom i održivijom.

„Kontinuiranom transformacijom GE-a fokusirani smo na poduzeća za proizvodnju električne energije koja imaju atraktivnu ekonomiju i putanju rasta. Dok nastavljamo ovaj izlazak s novoizgrađenog tržišta elektrana na ugljen, nastavit ćemo pružati podršku našim kupcima pomažući im da njihova postojeća postrojenja rade na isplativ i učinkovit način uz najbolju tehnologiju i stručnost u svojoj klasi.”, Russell Stokes, viši potpredsjednik i predsjednik i izvršni direktor tvrtke GE Power Portfolio.

GE (NYSE: GE) stoji pred izazovom izgradnje održivog svijeta. Više od 125 godina GE ulaže u budućnost industrije, a danas posvećeni tim tvrtke, vodeća tehnologija, globalni doseg i mogućnosti pomažu svijetu da djeluje učinkovitije, pouzdanije i sigurnije. GE-ovi ljudi su raznoliki i predani, djeluju s najvišom razinom integriteta i usredotočenosti kako bi ispunili GE-ovu misiju i isporučili ju svojim kupcima.

Image by Benita Welter from Pixabay

Imate dodatnih pitanja?
Naišli ste na nepravilnosti u tekstu?
Javite nam se na info@oro.hr!

Izvor: https://www.ge.com/news/press-releases/ge-pursue-exit-new-build-coal-power-market