Statistike i podaci
objavljeno:
3. July 2020.
Opis (tag)
Autor
Prijavite partnerski događaj Europskog zelenog tjedna

U svibnju 2020. donešena je nova Strategija za biološku raznolikost do 2030. – vraćanje prirode u naše živote, a posvećena je prirodi i biološkoj raznolikosti.

Zeleni tjedan EU-a 2020. ima istu tematiku, a zakazan je 19. i 22. listopada 2020. Partnerska događanja diljem Europe događat će se u rujnu i listopadu, a potrebno ih je prijaviti do 31. srpnja 2020..

Biti dio Europskog Zelenog tjedna prilika je da široj publici predstavite dostignuća Vaše organizacije ili grada.

Ako planirate radionicu, izložbu, sajam, dane otvorenih vrata,… tematike vezane za bioraznolikost ili vezu bioraznolikosti sa kružnim gospodarstvom, zrakom, vodom, klimatskim promjenama, poljoprivredom,… prijavite partnerski događaj Europskog zelenog tjedna!

Tijekom Zelenog tjedna naglasit će se doprinos koji biološka raznolikost može pružiti društvu i gospodarstvu te uloga koju može imati u podupiranju i poticanju oporavka u svijetu nakon pandemije, primjerice kroz nova radna mjesta i održiv rast. Novom strategijom ističe se da je oporavak prilika za novi početak jer smo spoznali da su korjenite promjene moguće. To je prilika da se ponovno razmotri naš odnos s prirodom, promijene aktivnosti koje dovode do gubitka biološke raznolikosti i šire ekološke krize te ocijene posljedice za naše gospodarstvo i društvo. U okviru Zelenog tjedna EU-a ispitat će se kako politike EU-a kao što je Europski zeleni plan mogu pomoći u zaštiti i obnovi prirode, ostavljajući joj prostora da se oporavi i buja.

Izvor: https://www.eugreenweek.eu/en