Statistike i podaci
objavljeno:
14. May 2020.
Opis (tag)
Autor
Sljedeći IFAT tek 2022.

Pandemija koronavirusa zaustavila je sve što se moglo zaustaviti. Vodeći svjetski sajam tehnologija zaštite okoliša – IFAT, prvobitno odgođen za rujan 2020. ipak se neće održati.

„Sigurna i uspješna IFAT 2020 za sve zainteresirane – to nam je bila glavna briga. Zbog još nepredvidivih okolnosti, ovaj cilj nažalost više nije izvediv, čak ni za novi datum “

Stefan Rummel, direktor Messe München

Messe München proveo je istraživanje među izlagačima IFAT-a te otkrivši da je većina ispitanika protiv održavanja IFAT-a u rujnu 2020. isti je i odgodio. Odluka se temelji na intenzivnim razgovorima s industrijskim udruženjima, partnerima i mnogim izlagačima iz svih segmenata IFAT-a.

Istraživanje među svim izlagačima prijavljenim na sajam provedeno je putem interneta u tjednu nakon Uskrsa. Nastupilo je 1.933 predstavnika izlagača iz cijelog svijeta. 64% njih se izjasnilo da nije opravdano održavanje IFAT-a u rujnu 2020. zbog krize koronavirusa (737 ispitanika) ili da bi željeli pauzirati zbog niskih očekivanja uspjeha sajma (507 ispitanika). 85 % ispitanih ne očekuje da će se sektor ekološke tehnologije ekonomski oporaviti prije prve polovice 2021. godine.

Sljedeći IFAT održat će se od 30. svibnja do 3. lipnja 2022.