Oprema, Usluge
objavljeno:
6. November 2020.
Opis (tag)
Autor
Pametne kante razvrstavaju otpad i javljaju kada su pune

A1 Hrvatska u suradnji sa Interseroh Hrvatska razvili su 3 modela pametnih spremnika za otpad. Za vanjsku upotrebu predstavljen je energetski samoodrživ model, solarnog napajanja koji prešanjem otpada povećava kapacitet spremnika do 10 puta. Za unutarnje prostore predstavljena su 2 modela, od kojih jedan primjenom umjetne inteligencije prepoznaje vrstu otpada i automatski ga razdvaja u odgovarajući spremnik. Svi modeli imaju ugrađene senzore statusa i sustav za povezivanje s cloud platformom u realnom vremenu.

“Ponosni smo na činjenicu da nas je A1 Hrvatska koji je dio A1 Telekom Austria Grupe – vodećeg pružatelja digitalnih usluga i komunikacijskih rješenja u centralnoj i istočnoj Europi, odabrao za partnera na polju pametnog gospodarenja otpadom. Svakodnevno ulažemo napore u očuvanju resursa te smanjenju nastanka otpada, poštujući načela kružne ekonomije i vodeći se našim motom „Zero waste solutions“. Vjerujemo da će naše znanje, iskustvo i posvećenost zelenim tehnologijama ovim partnerstvom doprinijeti daljnjem očuvanju našeg planeta.“, izjavio je Zoran Ćurković, suradnik u prodaji i nabavi u Interserohu.

Foto: A1

 „Zahvaljujući IoT cloud platformi, u svakom je trenutku na daljinu moguće provjeriti status popunjenosti spremnika kako bi se moglo efikasno planirati pražnjenje. Na mapi se prikazuje lokacija spremnika, status popunjenosti te je moguće kreirati optimalne rute obilaska čime se značajno smanjuju operativni troškovi. Uz to, dostupna je analitika i obavijesti, a s obzirom na to da je rješenje u oblaku nije potrebna posebna korisnička IT infrastruktura“, objasnio je Siniša Staničić, direktor ICT prodaje i rješenja u tvrtki A1 Hrvatska.

„Nakon pametnog parkinga, pametnih brojila i sustava praćenja kakvoće zraka, A1 Hrvatska ovim projektom nastavlja s demonstracijom primjene IoT rješenja. Uz navedeno, naši stručnjaci odgovorit će na sve izazove smart city koncepta izradom rješenja za specifične zahtjeve korisnika. Uz nacionalnu pokrivenost s A1 NB IoT mrežom spremni smo za eksponencijalni rast IoT ekosustava u Hrvatskoj“, izjavio je Ivan Gabrić, glavni direktor za poslovne korisnike A1 Hrvatske.

Ponudu i ostalih proizvoda za pametno gospodarenje otpadom pogledajte ovdje.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Imate dodatnih pitanja?
Naišli ste na nepravilnosti u tekstu?
Javite nam se na
info@oro.hr!