Savjetovanje
objavljeno:
28. July 2020.
Opis (tag)
Autor
Johnnie Walker u papirnatoj boci?

Diageo PLC – vodeći svjetski proizvođač alkoholnih pića s izvanrednom kolekcijom marki: Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, viskije Buchanan’s i Windsor, Smirnoff, votke Cîroc i Ketel One, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray i Guinness, na svojim stranicama https://www.diageo.com/en/news-and-media/press-releases/ izdao je 13.7.2020. priopćenje kako njihov najpoznatiji brand viskija, star gotovo 200 godina sljedeće godine izlazi u novoj „papirnatoj“ ambalaži.

U suradnji sa Pilot Lite Grupom pokrenuli su Pulpex Limited novu tvrtku za održivu tehnologiju pakiranja, te razvili novu ekološku ambalažu – papirnate boce napravljene od drvene pulpe 100 % reciklabilne u tokovima otpada i 100% bez plastike.

Kako bi osigurao da se tehnologija može upotrijebiti u svim područjima života, Pulpex Limited osnovao je partnerski konzorcij vodećih svjetskih FMCG tvrtki u nekonkurentskim kategorijama, uključujući Unilever i PepsiCo, te s daljnjim partnerima za koje se očekuje da će biti najavljeni kasnije tokom godine. Partneri u konzorciju očekuju da će 2021. lansirati vlastite brendirane papirnate boce, zasnovane na dizajnu i tehnologiji Pulpex Limited-a.

Ewan Andrew, glavni direktor za održivost, Diageo PLC, je izjavio: “Ponosni smo što smo prvi stvorili ovaj svijet. Neprekidno nastojimo pomicati granice unutar održivog pakiranja i ova boca može biti istinski revolucionarna. Osjećamo da bismo ga trebali pokrenuti s brendom Johnnie Walker koji je često predvodio inovacije tijekom svojih 200 godina postojanja.“

Imate dodatnih pitanja?
Naišli ste na nepravilnosti u tekstu?
Javite nam se na info@oro.hr!