Savjetovanje
objavljeno:
2. April 2020.
Opis (tag)
Autor
Koliko cijenimo svoje vrijeme / Zašto je bitno navoditi broj Narodnih Novina…?

Kao stručnjak zaštite na radu, naučila sam u svakom „bitnijem“ mailu mišljenje potkrijepiti konkretnim člankom određenog zakonskog akta i brojem Narodnih Novina u kojem je isto navedeno. Promjenom posla, ta moja navika strašno je živcirala sve moje nove kolege. Kasnije su ju prihvatili i i često znaju doći k meni i zamoliti me da im napišem „onakav mail“ kada im je bitno da ih se shvati ozbiljno.

Osim toga, kada navedete članak zakonskog akta i broj Narodnih Novina u kojem se zakonski akt kojeg spominjete navodi, dobivate na vjerodostojnosti i stručnosti.

Početkom godine dobila sam mail sa pitanjem – znaš li što o ovome? Niže u mailu je bio link koji je vodio na jedan portal na kojem je pisalo:

„1.1.2020. na snagu je stupio Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o gospodarenju otpadnom električnom i elektroničnom opremom kojim se RH usklađuje s EU legislativom i donosi promjene u registraciji i izvješćivanju za proizvođače električne i elektronične opreme.“

Nakon što sam izgubila više od sat vremena provjeravajući „činjenice“ iz teksta odgovor na mail je bio sljedeći:

„Navedeni Pravilnik koji se spominje u članku ne postoji…

Ono što postoji i na što su se oni referirali (ili htjeli referirati) je vjerojatno Nacrt prijedloga o izmjenama i dopunama Pravilnika o gospodarenju otpadnom električnom i elektroničkom opremom od 19.12.2019., ali isti još nije usvojen i donešen.“

Budite pametniji od mene – ne gubite vrijeme provjeravajući sve što ste pročitali na internetu –  čitajte na provjerenim portalima kojima vjerujete.