Savjetovanje
objavljeno:
12. June 2020.
Opis (tag)
Autor
Zero Waste Office Challenge – spremni za izazov?

Zero Waste – kao način života i poslovni način ponašanja u Europi i u svijetu postaje sve veći trend.

Zero Waste Office – način poslovanja kojim se povećava iskoristivost resursa/vremena/novaca ali i zdravlja/dobrobiti i zadovoljstva zaposlenih.

Istovremeno povezati potrebe zaposlenika s promjenjivim potrebama tržišta ali i s poslovnim i ekološkim ciljevima danas postaje sve veći izazov za svakog poslodavca. Porast nefinancijskog izvještavanja, kao i eko trendovi u načinu života utječu na percepciju kako bi trebao izgledati moderan ured. Današnje tvrtke ne samo da moraju imati na umu Ciljeve Održivog Razvoja (Sustainable Development Goals, SDG) već moraju osigurati da isti postanu i dio svakodnevnog uredskog života.

 Današnji klijenti zahtijevaju i promjenu usluge – traže ekološke obveze i hrabra rješenja prilikom poslovanja koja će ograničiti rasipane prirodnih resursa, ali i smanjiti količinu otpada.

Koncept Zero Waste se primjenjuje u više kategorija, a radi dobrobita cijelog poslovanja. Na taj način smanjuje se gubitak:

  • resursa / zelena ekonomija
  • vremena / novca / pametno poslovanje
  • zdravlja zaposlenika / dobrobiti
  • talenata / HR

Zero Waste Office Challenge dijeli se na 3 razine – Početnik, Pametniji i Profesionalac. Za svaku razinu dijelimo besplatne ideje kao i program koji je moguće provesti u svakom uredu.

Imate dodatnih pitanja?
Naišli ste na nepravilnosti u tekstu?
Javite nam se na info@oro.hr!