Oprema, Savjetovanje, Usluge
objavljeno:
27. June 2020.
Opis (tag)
Autor
SUCCESS STORY – Marina Baotić

Prelijepa hrvatska obala sa spektakularnim vizurama Jadranskog mora popularna je destinacija koja privlači velik broj posjetitelja iz cijelog svijeta, a posebno je primamljiva zaljubljenicima u jedrenje.

Marina Baotić idealna je kao bazna luka za početak jedrenja i izleta, a pogotovo radi svoje savršene pozicije: odmah uz povijesnu jezgru grada Trogira i u neposrednoj blizini zračne luke Split.

Moderna mediteranska marina zelenog profila investirala je u nabavku Orwak balirke, a za svoju novu zonu za recikliranje.

Izgradili novu zonu za recikliranje

Marina Baotić moderno je opremljena i svojim gostima pored prelijepog okruženja nudi i širok raspon usluga i sadržaja. Marina Baotić izrazito je ekološki osviještena i vodi brigu o zaštiti okoliša.

Zona za recikliranje

U skladu sa svojom “zelenom” strategijom, nedavno su izgradili zonu za recikliranje otpada – gdje sortiraju i privremeno pohranjuju sav otpad nastao njihovom djelatnošću.

Mala balirka zamijenila je kontejner

Na mjesečnoj razini Marina Baotić proizvede oko 2.5 t otpadnog kartona i plastične folije, što su do nedavno odlagali u 7m3 otvoreni kontejner. Nakon obavljene usluge savjetovanja u gospodarenju otpadom, donijeli su odluku o nabavci Orwak 3110 balirke. Čak i ova najmanja balirka u Orwak rangu zamijenila je kontejner i pomaže u očuvanju okoliša.

Prije: otvoreni kontejner za prikup kartona

Puno dobrih razloga za investiciju

Novo rješenje: Orwak 3110 balira karton i plastiku u uredne bale

Orwak 3110 idealna je balirka za karton i plastičnu foliju – voluminozna plastična ne balirana folija je zauzimala puno mjesta, a uporabom otvorenog kontejnera za karton, kod jačeg vjetra, manji komadi kartona su znali završiti u okolišu gdje su se dolaskom kiše raspadali.

U neposrednoj blizini marine postoji vrlo mali broj skupljača otpada koji su opremljeni specoijalnim vozilom za manipulaciju kontejnera, tako da je u srcu sezone bio čest slučaj da bi se skupljač čekao jako dugo kako bi izvršio uslugu pražnjenja punog kontejnera.

Lagane bale jednostavne su za manipulaciju, skladištenje i prikupljanje

Djelatnici Marine Baotić zadovoljni su novim rješenjem jer im čini veliku razliku u radu u usporedbi sa do sada korištenim kontejnerom. Dvorište marine sada izgleda čišće i urednije, a bale koje producira instalirana balirka dovoljno su lagane da se mogu manipulirati ručno, te više nema potrebe čekanja specijalnog vozila koje mora doći po kontejner.

Bale kartona i plastične folije mogu se skladištiti na suhome mjestu do dolaska skupljača, a skupljač u prikup bala može doći i kombijem.

Lagane bale – jednostavne za manipulaciju, skladištenje i prikupljanje