HR zakonodavstvo
objavljeno:
15. October 2020.
Opis (tag)
Autor
Plan sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane RH

16. 10. se obilježava Svjetski dan hrane. Povodom toga podsjetimo se par ne baš lijepih činjenica:

  • svake godine propadne oko 33% proizvedene hrane
  • u Hrvatskoj se u prosjeku baci 380.000 tona hrane godišnje – to iznosi 75 kg hrane godišnje po 1 osobi
  • u EU 88 milijuna tona godišnje
  • u svijetu 1.3 milijarde tona… ?

Iako svjesni da mrtvo slovo na papiru ne može ništa promijeniti i da smo svi, kao pojedinci odgovorni za smanjenje otpada od hrane – u prilogu donosimo i Plan sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane Republike Hrvatske 2019.-2022.

Image by LauraTara from Pixabay.

Imate dodatnih pitanja?
Naišli ste na nepravilnosti u tekstu?
Javite nam se na info@oro.hr!